Aproape 400 de kilograme de droguri au fost capturate in primele 11 luni ale anului de politistii de frontiera, de patru ori mai mult decat anul trecut, iar 100 de traficanti au fost retinuti

Astfel, heroina a reprezentat aproximativ 98% din cantitatea totala de de 393,976 de kilograme de stupefiante capturate de politistii de frontiera: 386,976 kilograme de heroina, 6,434 kilograme de hasis, 0,134 kilograme de cocaina si 0,432 kilograme de canabis. Raportat la statistica de anul trecut, cand au fost descoperite 109,017 kilograme de droguri, se constata o crestere de 3,6 ori a totalului stupefiantelor retinute de politistii de frontiera, se arata in bilantul pe 2008 al Inspectoratului General al Politiei de Frontiera (IGPF), remis NewsIn.

Potrivit IGPF, in anul 2008, peste 100 de persoane de persoane au fost retinute, pe numele lor fiind intocmite dosare penale pentru savarsirea infractiunii de trafic de droguri. De asemenea, au fost retinuti mai multi carausi de droguri romani, care actionau pe teritoriile altor state. Au fost intocmite dosare penale pentru 107 persoane, fata de 59 persoane in 2007, acestea provenind din Turcia, Bulgaria, Ungaria, Serbia, Iran, Ucraina, Siria, Albania, Belgia, Spania, Republica Moldova si Romania.

In plus, pe parcursul anului 2008, politistii de frontiera romani au contribuit la capturarea a peste 660 de kilograme de droguri pe teritoriile altor state precum: Argentina, Turcia, Olanda, Belgia, Peru.
Raportat la totalul infractiunilor inregistrate la frontierele Romaniei, traficul de droguri ocupa locul 6, fiind precedat de infractiunile legate de trecerea ilegala a frontierei, fals si uz de fals, fapte de natura economico-financiara, trafic de fiinte umane etc, se mai arata in comunicatul IGPF.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.