„Cina Porcului“ este un eveniment inregistrat la Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci, inca de anul trecut. Inainte de a fi injunghiati, cei doi porci, in greutate de 150 si 160 de kilograme, au fost asomati cu ajuotul unui dispozitiv electric care a generat current electric la tensiunea de 24 volti.

„Am taiat doi porci conform normelor Uniunii Europene. Astfel inainte de a fi injunghiati, porcii au fost asomati cu un curent de 24 de volti. Pentru aradeni pregatim jumari, gulyas, carnati fript, iar pentru a ne incalzi servim tuica fiarta cu piper, scortisoara si cuisoare, dar si vin fiert. In seara zilei de marti vom organiza un concert de muzica populara“, a declarat Zoltan Lovas, prezentatorul evenimentului.

Cei carea au preparat produsele servite participantilor au fost macelari autorizati. Toate produsele care au fost servite participantilor la „Cina Porcului“ au fost supuse examenelor sanitar-veterinare, efectuate de specialistii Directiei Sanitar - Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor, La „Cina porcului“, manifestare ajunsa anul acesta la cea de a II-a editie, au asistat sute de aradeni, care au avut posibilitatea sa guste din produsele obtinute din cei doi porci sacrificati.