Doi mehedinteni sunt cercetati de politistii de frontiera pentru trafic de migranti, tentativa la iesirea ilegala din tara si constituire de grup infractional organizat, dupa ce au fost prinsi in flagrant in timp ce incercau sa iasa ilegal prin Vama Cenad din Timis cu trei cetateni indieni.

Procurorii din cadrul DIICOT Biroul Teritorial Mehedinti au dispus masura retinerii pentru 24 de ore, urmand ca in ziua de 23 decembrie sa fie prezentati instantei competente, cu propunerea de arestare preventiva pentru 29 de zile, relateaza NewsIn.

"Activitatea de monitorizare a gruparii infractionale a inceput in ziua de 06.12.2008, cand politistii de frontiera severineni au obtinut date si informatii cu privire la faptul ca F. Stefan, de 35 de ani si B. Marius, de 37 de ani, ambii din localitatea Scapau - Mehedinti, gazduiesc la locuintele lor sase cetateni indieni (Karamjit S, Singh M, Harbans S, Satbir S, Dharminder S, Harpreet S cu varste cuprinse intre 25 si 30 ani) cu scopul de a-i trece ilegal frontiera, pentru ca acestia sa ajunga la rudele lor din Italia sau Franta. Pentru probarea activitatilor infractionale ale celor doi si prinderea in flagrant a acestora, politistii de frontiera au luat masura supravegherii operative permanente a celor doi traficanti de migranti. In noaptea de 21 spre 22.12.2008, F. Stefan si trei dintre cetateni indieni (Satbir S, Dharminder S, Harpreet S) au fost retinuti in flagrant, in timp ce incercau sa iese ilegal din Romania cu ajutorul unor carti de identitate false la P.T.F.Cenad", a precizat purtatorul de cuvant al IJPF Mehedinti, comisarul sef Valeriu Pera.

Simultan cu retinerea lui Stefan Fundeanu si a celor trei cetateni indieni de catre politistii de frontiera din cadrul Directiei Politiei de Frontiera Timisoara, oamenii legii au efectuat perchezitii in trei locatii apartinand lui Marius Bonculescu si Stefan Fundeanu, din localitatea Scapau, unde au fost descoperiti alti trei cetatenii indieni si un cetatean marocan care urmau sa fie transportati si calauziti peste frontiera la o data ulterioara.

In vederea scoaterii ilegale din tara, cei doi mehedinteni au confectionat pentru cei sase cetateni indieni carti de identitate romanesti false. De transportul acestora pana la destinatie se ocupau tot cei doi barbati din Scapau, care cu ajutorul autoturismelor personale ii transportau pana in Italia, la Milano. Pentru a-si disimula activitatile infractionale, cei doi traficanti organizau grupuri mici de migranti, pana la trei persoane.

Pentru fiecare cetatean indian transportat si calauzit pana la destinatie cei doi mehedinteni primeau suma de 1.500 de euro. Daca vor fi gasiti vinovati, acestia risca o pedeapsa cu inchisoare cuprinsa intre 2 si 7 ani.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.