In ultimele 24 de ore Punctul de Trecere a Frontierei Portile de Fier I a fost tranzitat de peste 3.800 de persoane si 1.250 mijloace de transport, ceea ce reprezinta o crestere cu aproximativ 70% a traficului de frontiera fata de o zi obisnuita

“Apropierea sarbatorilor de iarna readuce in tara multi dintre cetatenii romani stabiliti legal in strainatate, dar si tot mai multi cetateni straini care doresc sa-si petreaca cateva zile de vacanta in Romania. Scurtarea cu mult a distantei de deplasare pana la locurile de destinatie din Romania i-a determinat pe cetatenii romani stabiliti in Italia, Spania si Franta sa intre in Romania prin Punctul de Trecere a Frontierei Portile de Fier I”, a precizat purtatorul de cuvant al IJPF Mehedinti, comisarul sef Valeriu Pera.

Conducerea Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera Mehedinti a dispus masuri de suplimentare a personalului care desfasoara activitatea la controlul documentelor pentru realizarea unui control de frontiera eficient si fluent.

Astfel, aproximativ 230 de politisti de frontiera desfasoara zilnic activitati de supraveghere si control a frontierei de stat. In plus, peste 25 de politisti de frontiera sunt implicati in actiuni de control, sprijin si indrumare pentru a se asigura de respectarea conditiilor specifice de lucru, in zonele de competenta.

Totodata, daca situatia o va impun, se vor deschide mai multe artere de control pe sensul de intrare sau iesire din tara, dupa caz, in Vama Portile de Fier I.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.