Consiliul de Ministri al Spaniei a decis vineri ca nu va prelungi moratoriul care restrictiona dreptul la munca muncitorilor romani si bulgari.

Moratoriul va fi ridicat de la 1 ianuarie 2009, intrucat guvernul considera ca romanii vor prefera sa munceasca in tara lor de origine, unde s-a inregistrat o crestere economica.

In luna iunie, se va intocmi un studiu, pentru a se evalua efectele acestei decizii.

„Ne bucuram ca moratoriul nu va fi prelungit si ca romanii vor lucra legal in Spania si vor avea drepturi egale cu spaniolii”, ne-a declarat Maria Ligor, ambasadoarea Romaniei la Madrid.

Vestea a fost primita cu bucurie si de comunitatea romaneasca din Spania. „Neprelungirea moratoriului a fost o mare surpriza.

Din datele pe care le aveam, reiesea faptul ca Spania nu va permite liberul acces pe piata muncii, din cauza crizei economice”, spune Gheorghe Gainar, presedintele Asociatiei Culturale din Alcala de Henares.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.