Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie au dispus vineri trimiterea in judecata, in stare de arest preventiv, a lui Viorel Vasile, procuror-sef Sectie Urmarire Penala la Parchetul de pe langa Tribunalul Caras - Severin, acuzat de doua infractiuni de luare de mita

Potrivit unui comunicat al DNA, in rechizitoriul intocmit de procurori se arata ca, in data de 21 noiembrie 2008, Viorel Vasile, procuror - sef Sectie Urmarire Penala in cadrul Parchetului de pe langa Tribunalului Caras - Severin, a pretins de la un denuntator suma de 1.200 RON pentru a dispune o solutie favorabila intr-un dosar penal in care denuntatorul era cercetat pentru o infractiune la regimul circulatiei pe drumurile publice.

La data de 24 noiembrie 2008, sustin procurorii, Viorel Vasile a fost prins in flagrant delict, in biroul sau, in timp ce primea de la denuntator suma de 800 lei.

La data de 13 noiembrie 2008, procurorul ar fi pretins de la un alt denuntator mai multe produse alimentare, bunuri pe care le-a primit in data de 24 noiembrie 2008, anterior momentului prinderii in flagrant.

In schimb, inculpatul a dispus o solutie favorabila intr-un dosar penal in care denuntatorul era cercetat pentru o infractiune la regimul circulatiei pe drumurile publice, potrivit comunicatului DNA.

La data de 24 noiembrie 2008, Consiliul Superior al Magistraturii a hotarat suspendarea din functia de procuror a lui Viorel Vasile, iar a doua zi Curtea de Apel Timisoara a dispus arestarea sa preventiva pe o perioada de 29 de zile.

Dosarul a fost inaintat spre judecare la Curtea de Apel Timisoara.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.