Doi magistrati clujeni au fost sanctionati dupa ce s-au batut in incinta Curtii de Apel Cluj. Unul dintre ei a fost sanctionat de Consiliul Superior al Magistraturii prin excluderea sa din magistratura.
Membrii Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) au decis excluderea din magistratura a judecatorului clujean Sergiu Leon Rus de la Curtea de Apel. Membrii CSM ii reproseaza acestuia comportarea nedemna in timpul exercitarii atributiilor de serviciu. Tot pentru comportament nedemn in timpul exercitarii atributiilor de serviciu a fost sanctionata si judecatoarea clujeana Anca Adriana Pop, de la Curtea de Apel, fosta prietena a lui Sergiu Rus. Sanctiunea discutata in cazul ei este reducerea cu 15 la suta, timp de trei luni, a indemnizatiei de magistrat.

Potrivit colegilor lor de serviciu, cei doi au avut o altercatie fizica chiar pe holul instantei la care lucreaza. "S-au batut chiar in fata toaletei. stiu ca motivele altercatiei au fost unele de natura personala. Cei doi erau foarte apropiati, apoi s-au certat", a spus unul dintre colegii lor. Cei doi judecatori clujeni pot ataca cu recurs la Inalta Curte de Casatie si Justitie sanctiunile decise de CSM.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.