Plenul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a luat act, in sedinta de miercuri, de cererea de pensionare a judecatoarei Elena Turcu, presedintele Sectiei penale a Tribunalului Dambovita, magistrat acuzat ca ar fi condus un autoturism sub influenta bauturilor alcoolice.

Ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, i-a intrebat pe membrii CSM daca institutia s-a autosesizat in cazul Elenei Turcu. Judecatorul Anton Pandrea a afirmat ca, inainte de vacanta judecatoreasca din 2007, a fost o inspectie a CSM, care nu a confirmat acuzatiile publice aduse magistratului de la Tribunalul Dambovita. Insa, a precizat Pandrea, a fost sesizata Comisia de disciplina, care nu a ajuns inca la niciun rezultat. De asemenea, plangerea politistilor implicati in cazul Turcu a fost respinsa de CSM, pentru ca a fost depusa prea tarziu, adica la un an de la producerea faptelor. Magistratii au fost de acord cu pensionarei judecatoarei, pe motiv ca are vechime de peste 20 de ani. Decretul de pensionare trebuie semnat de seful statului.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.