Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis, marti, sa respinga contestatia in anulare formulata de Directia de Munca si Protectie Sociala Alba impotriva sentintei favorabile Ioanei Maria Danciu, mama care a castigat indemnizatie de crestere pentru fiecare dintre tripletii sai.

Niciun reprezentant al Directiei de Munca si Protectie Sociala Alba nu a fost prezent la termenul de marti de la instanta suprema, iar Directia nu a motivat contestatia, desi actiunea a fost despusa din octombrie, informeaza NewsIn.

Mama tripletilor, Ioana Mariana Danciu, a declarat, marti, ca a trimis spre 664 de familii documentatia necesara pentru a obtine si alti parinti indemnizatii de crestere pentru fiecare copil si nu pentru fiecare nastere.

Inalta Curte de Casatie si Justitie va lua in discutie, pe 27 ianuarie, revizuirea sentintei din acest dosar la cererea Directiei de Munca si Protectie Sociala Alba.

Curtea suprema a respins, pe 9 octombrie, recursul declarat de Directia de Munca si Protectie Sociala Alba, ceea ce inseamna ca Hotararea de Guvern 1205 din 2006, care prevede ca indemnizatia lunara se raporteaza la numarul de copii nascuti si nu la numarul de nasteri, nu este legala. Instanta suprema a dat, in acest fel, castig de cauza mamei tripletilor, care a cerut acordarea indemnizatiei pentru fiecare dintre cei trei copii ai sai.

Ionela Mariana Danciu a reusit sa obtina, la Curtea de Apel Alba-Iulia, anul acesta, admiterea exceptiei de nelegalitate a unui articol din Hotararea de Guvern 1025/2006, privind indemnizatiile de crestere a copilului, ea solicitand sa i se plateasca 800 de lei pentru fiecare dintre cei trei copii. Directia de Munca si Protectie Sociala Alba a facut, insa, recurs, iar procesul a ajuns la instanta suprema.

In apararea sa, Mariana Danciu a afirmat ca hotararea de Guvern contestata incalca legea fundamentala, pentru ca duce la discriminari intre copiii proveniti dintr-o nastere concomitenta si ceilalti. In fata magistratilor, Danciu a invocat si prevederile Ordonantei de Urgenta 148/2005, care prevede ca indemnizatia lunara se raporteaza la numarul de copii nascuti si nu la numarul de nasteri.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.