Trupe din intreaga tara vor sustine, pe parcursul a cinci zile, zece spectacole de teatru intr-un bar din centrul Iasiului, in cadrul Festivalului de Teatru Neconventional ArtForumFest, care debuteaza astazi.

Evenimentul este organizat de Compania "Fabrica de Arta si Productie Teatrala" (FAPT), in colaborare cu primaria Iasi si se afla la prima editie. Temele abordate in cadrul spectacolelor sunt nonconformismul si modernitatea, in conditiile in care toate piesele care vor fi puse in scena au fost premiate la festivaluri nationale sau internationale. In acelasi timp, spun organizatorii, festivalul isi propune sa promoveze cele mai noi tendinte in dramaturgia, scenografia, coregrafia, muzica si arta actorului, informeaza NewsIn.

In fiecare zi, in perioada 17-21 decembrie, se vor desfasura cate doua spectacole puse in scena de trupe de teatru din Targu Mures, Bucuresti, Timisoara, Baia Mare, Brasov, Piatra Neamt si Iasi.

Prima trupa care va performa in Dublin Pub este de la "Teatru 74" din Targu Mures, cu piesa "Cum am mancat un caine". Seara zilei de miercuri va fi incheiata cu spectacolul "Se iubesc", pus in scena de Asociatia "StArt" din Bucuresti. A doua zi a festivalului va fi deschisa de actorii de la Teatrul "Sica Alexandrescu" din Brasov, cu piesa "Fuck you Eu.Ro.Pa", spectacol urmat de "Oase pentru Otto" al actorilor de la Teatrul "Luceafarul" din Iasi.

Vineri, Teatrul "Luni" de la Green Hours va pune in scena piesa "L-V:9-16", in timp ce Teatrul "Tandem" din Piatra Neamt a pregatit spectacolul "Povestea Povestilor". Prima zi de weekend ii aduce in fata iesenilor pe actorii de la Teatrul "Ararat" din Baia Mare cu piesa "Gunoierul", iar, in seara zilei, Compania "Demo" din Iasi va juca piesa "Calatoria". Pentru ultima zi a festivalului de la Iasi, duminica, sunt programate piesa "Stateam intinsi pe pat", a actorilor de la Teatrul "Aualeu, teatru de garaj si curte" din Timisoara si spectacolul de improvizatie "Just Push Play".

Organizatorii au pregatit si un workshop, sustinut de Anca Doczi de la Universitatea clujeana "Babes-Bolyai", cu tema "Teatru-Forum", adresat studentilor de la Departamentul Teatru din cadrul Universitatii de Arte din Iasi.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.