Salvamontistii argeseni avertizeaza ca in masivul Fagaras exista risc de avalansa de gradul 3, risc insemnat, din cauza caderilor de zapada din ultimele 24 de ore si a vantului care atins viteza de peste 100 de km/h

La Balea Lac - Cota 2000, stratul de zapada are 124 de cm, din care 33 cm strat proaspat nins si viscolit.

Directorul Seviciului Public Judetean Salvamont Arges, Ion Sanduloiu, precizeaza ca in conditiile respective traseul principal de creasta, precum si traseele care acced in creasta masivului Fagaras raman inchise, indiferent de altitudine. Sunt deschise traseele pana la altitudinea de 1.500 metri pe muchiile sudice secundare: Podeanu, Piscu Negru, Malita, Picuiata, Ghitu si in masivul Iezer Papusa.

Turistii trebuie sa foloseasca echipamentul de iarna, care cuprinde lopata, sonda de avalansa, dispozitiv radio de cautare in avalansa, coltari, pioleti, corzi pentru asigurare, au declarat salvamontistii pentru NewsIn.

Pentru week-endul urmator sunt anuntate din nou ninsori insemnate cantitativ, astfel ca salvamontistii argeseni recomanda turistilor care isi vor petrece sarbatorile la munte sa nu incerce sa urce in zonele nerecomandate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.