Avocatul familiei tanarului accidentat mortal pe un trotuar din Timisoara, in luna august, de catre soferul unui autoturism Ferrari, a anuntat ca va sesiza CSM si DNA dupa ce Tribunalul Dolj a decis ca autorul accidentului, Adrian Cocoana, sa fie judecat in stare de libertate.

"E un eveniment care se poate intampla doar la Tribunalul Dolj. Recursul pentru punerea in libertate trebuia sa se judece luni. Justitia doljeana nu are nici o legatura cu dreptatea. Acesti magistrati au incalcat legea si voi sesiza CSM si DNA”, a declarat avocatul familiei Reja, Florin Kovacs, adaugand ca este o premiera ca o persoana care este in arest preventiv sa fie prezentata instantei, pentru recurs, in weekend.

Declaratia vine dupa ce sambata, magistratii Tribunalului Dolj au decis ca Adrian Iosif Cocoana sa fie judecat in stare de libertate, cu interdictia de a parasi orasul de domiciliu. Cocoana a fost eliberat din penitenciar tot sambata.

Dosarul in care Cocoana este acuzat de ucidere din culpa a fost stramutat de la Judecatoria Timis la Judecatoria Craiova la solicitarea acuzatului, care a spus instantei ca una din partile civile in proces, Cristina Rohnean, este sora vicepresedintei Tribunalului Timis, Claudia Rohnean.

Mama baiatului ucis, Lucian Reja, a declarat ca se simte jignita de decizia Tribunalului Dolj. "Nu mai am cuvinte. Tot ceea ce s-a intamplat este ilegal. Este o totala lipsa de respect fata de presa (...) Avocatul va face o reclamatie la DNA, pentru ca nu aveau voie sa judece cauza in weekend”, a declarat si mama baiatului, Aurelia Gramescu.

Adrian Cocoana a fost arestat preventiv in 21 august, pentru 29 de zile, sub acuzatia de omor din culpa si fuga de la locul accidentului dupa ce, in 19 august, a scapat de sub control autoturismul Ferrari pe care il conducea si a accidentat mortal un tanar aflat pe trotuar, in zona centrala a Timisoarei. Mandatul de arestare a fost apoi prelungit.

Soferul a fugit atunci de la locul accidentului si s-a predat Politiei dupa aproape 24 de ore. Tanarul de pe trotuar lovit de masina a murit la scurt timp la spital, in timp ce prietena acestuia, Cristina Rohnean, lovita si ea de acelasi autoturism, a suferit cateva leziuni.

In 9 octombrie, procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Timis l-au trimis in judecata pe Iosif Adrian Cocoana pentru ucidere din culpa, vatamare corporala grava si pentru infractiuni privind circulatia pe drumurile publice.

Urmatorul termen al procesului a fost stabilit pentru data de 22 ianuarie 2009.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.