Din 20 iunie va incepe constructia locuintelor pentru sinistratii din zonele afectate in urma inundatiilor. Cele 1.000 de case care urmeaza sa fie construite au ca termen de finalizare inceputul lunii noiembrie. Acest termen poate fi depasit insa din cauze naturale. "Cea mai afectata de inundatii este comuna Otelec (judetul Timis - n.r.), unde au fost distruse 200 de case. In aceasta zona lucrarile vor incepe ceva mai tirziu, pentru ca apele nu s-au retras inca", a spus Laszlo Borbely, ministrul Lucrarilor Publice. Pentru constructia caselor au fost deja selectate noua firme proiectante, care au prezentat cele mai viabile proiecte.

"Au fost alese firmele care au prezentat proiecte nu foarte costisitoare", a precizat Borbely. Pentru constructia caselor guvernul a alocat 20 de milioane de euro, plus 4,2 milioane de euro din resursele Ministerului Transporturilor. Constructorii care vor sa participe la acest proiect, in prima faza vor trebui sa-si anunte intentia la "Monitorul Oficial", care le va inmina un prim caiet de sarcini, prin care se va vedea daca au mai participat la lucrari similare, precum si daca firma e inregistrata corect. In perioada 3-10 iunie se va face selectia firmelor constructoare, a mai spus Borbely.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.