Filmul Trip, realizat de catre un grup de artisti din Constanta, va avea premiera la Bucuresti, duminica 14 decembrie 2008, la Centrul National de Arta Tinerimea Romana.
Tanara regizoare a filmului este Florina Titz, iar protagonisti sunt Lana Moscaliuc, Marian Adochitei (actori ai Teatrului de Stat), Dragos Stefan, Mirela Ungureanu si Dan Telehoi. Muzica este semnata de Silent Strike, cunoscut in mediul underground.

La Constanta, filmul s-a bucurat de un succes neasteptat, iar la Bucuresti se vorbeste deja despre el si este asteptat cu interes. Filmul a avut la inceput un buget de 0 RON, ca mai apoi, cheltuielile sa fie suportate de catre membrii echipei. S-a filmat in stilul guerilla, intotdeauna on-location si cu o echipa minima.

Scurt sinopsis:

Folosind o maniera voyeuristica, Trip te insereaza in vietile personajelor Yumi, Ovidiu, Dani, Ada si Cristi, tineri dependenti unul de celalalt, explorand perpetuu posibilitatea de a se elibera de tensiunea unei realitati bizare. Dezgustul, plictiseala si refuzul de a sucomba intr-un oras-desert sunt reflectate prin proiectarea unor genuine epifanii pe fundalul spatiilor limitante din Constanta postcomunista, si potentate de preferinta pentru culori intense, ritmuri acerbe si un feeling de post-pop-art.

Trip exploreaza limbajul eidetic al contemporaneitatii constantene, penetrand vietile personajelor legate printr-o prietenie patologica, schizofrenie si imaginatie. Prietenii din acest grup simt ca isi pierd sanatatea mentala in spatiul socio-cultural anost in care traiesc. Isi petrec viata antrenandu-se in discutii fara rost sau dezbateri lingvistice fara un adevarat fundament logic si folosesc unelte de alterare a constiintei precum drogurile si alcoolul.

In Constanta, oras-fantoma, o alta solutie pentru un escapism autentic nu pare sa apara. Intr-unul din putinele iesiri in afara apartamentului lor - spatiu inchis, concentric - Yumi, Ovidiu, Dani si Cristi o intalnesc pe Ada, o tipa interesanta care calatoreste din oras in oras, parasind oameni si prieteni succesiv, iar integrarea sa in grup pare sa fie completa si absoluta. In multele sesiuni de role-play, unde cei cinci isi imagineaza progresiv ca sunt altundeva, altcineva, in cu totul alte circumstante, lucrurile par sa ia o intorsatura tragica atunci cand distanta intre realitate si vis devine din ce in ce mai subtire, iar bolile psihice, intretinute printr-un continuu cerc vicios par sa se agraveze.

TRIP Trailer 2008


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.