Aproximativ 200 de milioane de lei vor fi alocati pentru construirea locuintelor ce vor fi realizate in urmatorii doi ani.
Agentia Nationala pentru Locuinte (ANL) va incepe in luna februarie a anului 2009 procedurile de atribuire a contractelor pentru constructia de apartamente, suma alocata pentru urmatorii doi ani fiind cuprinsa intre 200 si 250 de milioane de lei, fara TVA, potrivit unui anunt de intentie al ANL, preluat de MEDIAFAX. Locuintele care urmeaza sa fie construite vor fi destinate inchirierii de catre tineri si vor avea cel mult patru camere. Data prevazuta pentru inceperea procedurilor de atribuire este 2 februarie 2009, iar durata lucrarilor, de la momentul atribuirii contractelor, este de 24 de luni.

Locuintele construite de ANL in acest program pot fi cumparate de chiriasi. Din luna noiembrie a acestui an, termenul in care acestia pot cumpara imobilul in care locuiesc a fost redus de la cinci la trei ani, iar subventia pentru tinerii care isi construiesc o locuinta prin credit ipotecar a fost majorata de la 20 la 30% din valoarea constructiei. Subventia va fi acoperita pana la o suma de 15.000 de euro, fata de maximum 10.000 de euro in prezent. Legislatia in vigoare prevede ca fiecare tanar in varsta de pana la 35 de ani care vrea sa-si construiasca o locuinta prin credit ipotecar si are teren poate beneficia de o subventie de 20% din valoarea constructiei, dar nu mai mare de 10.000 de euro.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.