Petru Jeleriu, directorul DSV Timis a declarat ca in Timis nu a ajuns carnea in mod direct, ci prin intermediul unor firme din Cluj. Inspectorii sanitar-veterinari au declansat controale la unitatile din judet.

"Peste 130 tone de carne de porc contaminata cu dioxina au intrat in Romania in ultimele trei luni", a declarat ieri, vicepresedintele Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA), Laszlo Csutak.

Potrivit acestuia, 40 de tone de carne de porc au fost descoperite la Cluj, 70 de tone in judetele Prahova, Valcea si Bucuresti, si inca 20 de tone intr-un depozit central din Bucuresti.

Citeste si:

Potrivit ANSVSA, cele 40 de tone de carne de lucru din Cluj au fost distribuite in 24 de judete la 36 de firme, iar din totalul cantitatii s-au gasit 4.373 kg.

Guvernul Irlandei a ordonat sambata, 7 decembrie, retragerea de la vanzare a tuturor produselor pe baza de carne de porc fabricate in tara, din cauza unei posibile contaminari cu dioxina, o substanta care poate cauza cancer.