In Romania va fi lansata cea mai mare baza de date online cu fotografii din timpul comunismului si va cuprinde imagini din perioada 1945-1989. "Fototeca online a comunismului romanesc" contine aproximativ 10.000 de fotografii, iar imaginile pot fi accesate de pe site-urile Arhivelor Nationale si Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului, informeaza agentia Mediafax.
Arhivele Nationale ale Romaniei (ANR) si Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului in Romania (IICCR) lanseaza, joi, "Fototeca online a comunismului romanesc", cea mai mare baza de date online cu fotografii din timpul comunismului in Romania, acoperind perioada 1945-1989. Reprezentantii Arhivelor Nationale au furnizat fotografiile din depozitul propriu, iar IICCR le-a prelucrat pe cele relevante si a finantat realizarea motorului de cautare si a bazei de date.

Fototeca va putea fi accesata de pe site-urile Arhivelor Nationale si Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului si contine aproximativ 10.000 de fotografii, majoritatea din fondul Comitetului Central al Partidului Comunist Roman si din cel al fostului Institut de Istorie a PCR.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.