Mafia permiselor auto obtinute fraudulos in Arges era alimentata cu mii de euro, dar si cu miei, branza si pastrama. Datele din dosarul politistilor spagari din Arges scot la iveala ca multi aspiranti la obtinerea permisului de conducere abia stiau alfabetul.

Ancheta privind obtinerea frauduloasa a peste 3.000 de permise auto in Arges a dus la trimiterea in judecata a 28 de persoane.

Printre acestia se numara seful de la Permise Auto Arges, comisarul-sef Gheorghe Vlasceanu, dar si adjunctul sau, comisarul-sef Vasile Voinea. Acuzati de luare de mita, cei doi ofiteri superiori luau, conform DNA, spagi de ordinul miilor de euro pentru a facilita obtinerea unui permis de conducere.
Se multumeau uneori si cu un miel, pastrama sau o bucata de branza. Candidatilor li se dadeau chestionarele de la „sala“ bifate corect, iar la traseu - fie nu mai erau chemati, fie conduceau cativa metri si obtineau permisul auto.

Cei care voiau carnet de conducere si pentru motociclete erau tinuti in sa de catre examinator.

Carnet pe carne frageda

Comisarul-sef Gheorghe Vlasceanu prefera „negocierile“ mai mult prin sms. Negut Gheorghe, care intermedia obtinerea permiselor auto, i-a trimis un sms lui Vlasceanu: „Sefu’, ce s-a intamplat cu ala de astazi, ca n-a luat sala“.

Vlasceanu ii explica telefonic: „De prost. Spune-i, de prost. De prost. Sa nu mai vii cu… animale aiurea“. Negut insa ii cere inapoi spaga lui Vlasceanu. Initial, comisarul-sef ii transmite ca-i inapoiaza banii, insa, dupa alte replici, ii spune „te duci, imprumuti si vii mai tarziu (…) te duci si rezolvi problema tu. Si nu mai vii cu asa ceva aici“.

Intr-o alta convorbire telefonica, Vlasceanu este rugat de Negut sa-l „aranjeze“ pe nepotul sau.
„Mi-ar trebui niste materie prima“, “ba, de aia frageda… vreau din aia cruda, doua kile de rosii, doua de castraveti, un kil de capsuni si unu de cirese“, ii transmite Vlasceanu.

Mielul, branza si pastrama

Un alt intermediar i-a trimis sms comisarului Vlasceanu pentru a sti ce doreste „sefu’“.
„Sefu’, sa-mi spuneti sambata ce sa va aduc, va multumesc, sa traiti“. A doua zi dupa ce a obtinut permisul auto, intermediarul a revenit cu un sms la comisarul Gheorghe Vlasceanu: „Sefu’, sa traiti, v-am adus miel si pastrama, sa-mi spuneti daca mai doriti ceva“.

Dictarea comisarului Vasile Voinea

Adjunctul de la Permise Auto Arges, comisarul Vasile Voinea, modifica cate doua raspunsuri cand constata ca unii candidati rezolvau perfect grila la examenul teoretic. „Ia sa mai bagam una aici din top“, spunea Voinea, astfel incat sa nu intervina banuieli la un eventual control.

De asemenea, comisarul Voinea i-a indicat investigatorului sub acoperie cum sa completeze corect intrebarile: „E «A»!“, „Atat!“, „Mai repede!“, „Asa, «B»! Eu iti zic! Pune acolo!“. Intrucat investigatorul s-a prefacut ca greseste, asa cum rezulta din imaginile video, acesta l-a lovit in cap, admonestandu-l: „Ce ti-am spus eu! Baga-ti mintile in cap! Ori esti nebun la cap!“.

1.600 de euro - pentru tigani

Voinea, suparat ca un intermediar de-al sau ii aducea candidati de etnie rroma, l-a sunat pe acesta: „Tiganii tai si cu sase clase, noi am mai discutat ceva, nu? Ti-aduci aminte. Nu am spus noi ca imi aduci normal, nu de asta?“. Voinea ii pune in vedere „deci, aici fara unu, sapte (n.n. - 1.700 de euro) nici nu vii! Nici nu vii! Da, ca sa stii!“, dupa care intermediarul a afirmat „il sun (n.n. - referire la candidatul de etnie rroma care facea obiectul discutiei)“.

Dupa numai cateva minute, intermediarul revine: „Sefu’, am vorbit cu baiatul meu (n.n. - referire la candidatul respectiv) si da unu, sase (n.n. - 1.600 de euro) ca nu a stiut, si stiti cum e cu astia“. Voinea accepta suma, spunand „bine, ho, ho! Sa aduci cascavalul, dar nu mai face chestii de astea, ca iar ma superi, sa stii!“.

Nu ne certam. Iti fac cati vrei. Poate sa fie cel mai frumos roman din lumea asta! Brad Pitt, daca vine si nu stie sa citeasca, nu ti-l fac! Nu conteaza ca e tigan sau ala! Daca stie sa scrie, i l-am facut!


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.