Ambasadorul Marii Britanii la Bucuresti, Robin Barnett, actrita Maia Morgenstern si ONG-ul Romani Criss au fost premiati de Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD), pentru activitatea desfasurata in domeniul protectiei drepturilor omului si al combaterii discriminarii, relateaza NewsIn.

Robin Barnett a fost premiat pentru ca este un puternic promotor al drepturilor omului in special in campaniile impotriva rasismului, dar si in sprijinirea institutiilor specializate in promovarea drepturilor omului, potrivit argumentelor prezentate de CNCD.

"Romania nu este o tara speciala, discriminarea exista clar in toata lumea, dar aici ONG-urile au reusit sa faca progrese importante. Stiu ca mai exista multe lucruri de facut, probleme foarte dificile de redresat, dar cred ca romanii au facut un pas inainte. Ambasada Marii Britanii va colabora in continuare cu organizatiile neguvernamentale si cu CNCD, deoarece sunt convins ca putem face mai multe in viitor", a spus, la festivitatea de premiere, ambasadorul Marii Britanii.

Actrita Maia Morgenstern a primit premiul CNCD pentru activitatea sa de zi cu zi prin care promoveaza drepturile omului prin arta si pentru deschiderea pe care o manifesta fata de acest subiect.

ONG-ul Romani Criss a fost apreciat de CNCD ca fiind o "fabrica" de resurse umane, de valori in domeniul drepturilor omului, care a oferit foarte mult spatiului public si societatii romane.

CNCD acorda, anual, aceste premii unor personalitati, institutii sau ONG-uri care au avut contributii importante in promovarea drepturilor omului. Premiile sunt decernate, simbolic, pe 10 decembrie, cu ocazia Zilei Internationale a Drepturilor Omului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.