Primarul general Sorin Oprescu a anuntat ca, in primele sale sase luni ca edil-sef al Capitalei, au fost reabilitate 42 de strazi, pentru care lucrarile incepusera in 2007 sau anul acesta, in mandatul lui Adriean Videanu

Potrivit unui raport prezentat marti in sedinta Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB), printre cele mai mari realizari cu care se lauda Oprescu se numara reabilitarea Podului Colentina si a Pasajului Universitatii.

Primarul general a mentionat si activitatea Administratiei Lacuri, Parcuri si Agrement Bucuresti (ALPAB), care a plantat, in mandatul sau, 2.500 de arbori si va mai planta, pana la sfarsitul anului, inca 2.000.

Tot la capitolul realizari, Oprescu a bifat si preluarea de la guvern a Palatului Copiilor, care se va transforma, anul viitor, intr-un mall cultural adresat tuturor categoriilor de varsta.

Primarul a promis ca, in 2009, vor fi reabilitate 31 de strazi si Pasajul Lujerului, Podul Bordei si Podul Lacul Tei.

Tot anul viitor vor fi cheltuite 100 de milioane de euro pentru realizarea a 21 de parcari construite din structuri metalice usoare, care vor fi amplasate intre blocuri, cu o capacitate de 250-300 de masini, si, de asemenea, vor incepe lucrarile la 11 parcari subterane.

Sorin Oprescu a mai spus ca municipalitatea va profita de scaderea pretului locuintelor, pe fondul crizei economice, pentru a cumpara, de pe piata libera, apartamente cu destinatia de locuinte sociale si terenuri pe care sa fie construite case din aceeasi categorie.

Tot de criza financiara depinde, in opinia lui Oprescu, si realizarea autostrazii suspendate, mai precis modul in care vor fi finantate lucrarile pentru aceasta.

Printre planurile Primariei Capitalei pentru 2009 se mai numara un proiect de ardere a gunoiului pentru a obtine energie ieftina.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.