Piata locala de textile va fi putenic afectata de criza economica anul viitor, printre cele mai grave urmari fiind scaderea productiei, a exporturilor si a numarului de angajati cu cel putin 15%, a declarat presedintele FEPAIUS, Maria Grapini.
"Printre efectele negative ale crizei in 2009 se numara scaderea exporturilor, a productiei si a numarului de angajati cu cel putin 15%. In plus, imaginea IMM-urilor va fi puternic afectata, iar oamenii nu vor mai avea curajul sa inceapa o afacere in domeniul textilelor" a declarat presedintele Federatiei Patronale a Industriei Usoare (FEPAIUS), Maria Grapini, potrivit NewsIn.

Potrivit datelor furnizate de FEPAIUS, numarul total de salariati din industria textila a ajuns la 312.000 de persoane in primele sapte luni ale anului , fata de 341.000 de persoane in 2007. "Incerc sa fiu optimista, dar cred ca cel putin 40.000 de persoane isi vor pierde slujba anul viitor"a spus Grapini.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.