Pe o rola de cateva sute de metri care va circula, saptamana viitoare, pe la scolile din Brasov, participantii isi vor asterne mesajele catre Mos Craciun, cel mai influent personaj din lumea celor mici. Mosul va fi rugat sa intervina pe langa oamenii mari pentru salvarea padurilor, fara de care copilaria este si ea in pericol.

Prin intermediul actiunii lor, elevii brasoveni vor incerca sa stabileasca un record. Scrisoarea va fi apoi trimisa de catre Posta Romana pe adresa mosului: Santa Claus, Arctic Circle, 96930, Rovaniemi, Finland.

Evenimentul este organizat de Posta Romana, prin intermediul Directiei Regionale de Posta Brasov, cu sprijinul Inspectoratului Scolar Judetean Brasov.

Compania Nationala Posta Romana este operatorul national din domeniul serviciilor postale si se afla in proprietatea statului roman, reprezentat de Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei si Fondul Proprietatea. Posta Romana este un sustinator al culturii si al filateliei romanesti. Incepand din anul 2004, in subordinea sa functioneaza Muzeul National Filatelic, situat in incinta Muzeului National de Istorie a Romaniei. In cele trei sali ale muzeului sunt expuse piese din tezaurul Postei Romane, printre care primele timbre postale romanesti, celebrele Cap de Bour, matritele originale din otel cu care s-au tiparit cele patru valori din prima emisiune Cap de Bour Moldova (1858), diferite obiecte postale datand din doua jumatate a secolului al XIX-lea si prima jumatate a secolului XX, ce ilustreaza evolutia Postei Romane in acesta perioada.