Desi multe magazine din orasele din vestul tarii au anuntat promotii serioase de sarbatori, romanii au plecat masiv la cumparaturi in Ungaria, iar cei din zona de nord isi fac cumparaturile in Ucraina. Pretul face diferenta.
Preturile foarte mici din Ungaria au umplut de romani piata din Mako, oras aflat la doar 20 de kilometri de frontiera cu tara noastra. Romanii au cumparat de aici saci cu 30 kilograme de cartofi la doar 18 lei, mere la 1 leu kilogramul, varza la 60 de bani kilogramul. Cele mai cautate au fost magazinele care comercializeaza pulpe de pui, unde baxul de 10 kilograme costa aproximativ 55 de lei. Fenomenul are o asemenea amploare incat proprietarii de magazine din Mako afiseaza preturile in lei, direct in limba romana, asa cum fac si cu anunturile despre marfa disponibila. La Tesco, kilogramul de portocale costa 2 lei, berea - 1,35 lei doza, iar laptele - 2 lei cutia de 1 litru.

Reduceri de pana la 25% au fost la legume congelate si peste, de 35% la diferite variante de cordon bleu, iar pretul piureului de castane a scazut cu 45%, ajungand la 2,3 lei pachetul de 250 grame. Cafeaua Douwe Egberts (Omnia clasic) a avut cea mai mare cautare, deoarece la trei pachete de 250 de grame al patrulea era gratuit. Cele mai multe reduceri s-au regasit la raionul de vinuri, unde o sticla de 0,7 litri de Kekfrankos costa 2,8 lei, sampania - 5,5 lei, iar un pachet cu vinurile Villa Negra si Trofea se vindea cu 7,5 lei. Nu doar alimentele au avut preturi promotionale.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.