Ministerul Culturii a pierdut sediul Bibliotecii Nationale in favoarea Camerei de Comert Bucuresti, care a reusit sa demonstreze in instanta ca are drept de mostenire pe bunurile care au apartinut organizatiei similare din perioada interbelica.
Peste trei ani, Ministerul Culturii va trebui sa evacueze actualul sediu al Bibliotecii Nationale, pierdut luna trecuta definitiv in favoarea Camerei de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti (CCIMB), asociatie privata de societati comerciale. CCIMB este obligata sa pas­treze Biblioteca Nationala in cladirea respectiva, in urmatorii trei ani, cu chirie, al carei cuantum nu a fost stabilit inca. Ministrul Culturii, Adrian Iorgulescu, a declarat pentru Cotidianul ca in acest termen va fi finalizat noul sediu al Bibliotecii Nationale de pe Bulevardul Unirii, inceput in anii ’80. Cladirea a fost practic abandonata in 1990, insa Iorgulescu sustine ca va fi terminata intrucat ministerul a luat un credit extern de 70 de milioane de euro in acest scop.

„Preconizez inceperea efectiva a lucrarilor in luna februa­rie sau in martie. Trebuiau incepute mai devreme, insa au fost intarziate de o contestatie la licitatie, acum solutionata”, a explicat Iorgulescu. Ministrul a adaugat ca spatiul va fi extins fata de cel proiectat pentru Biblioteca Nationala in anii ’80. Presedintele Camerei de Comert si Industrie (CCIR) a Romaniei, Mihail Vlasov, nu stie deocamdata ce chirie va plati Ministerul Culturii. Insa spune ca in interiorul Camerei se poarta discutii pe doua directii.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.