Reprezentatia sa a facut parte din concertul "A Night under the Stars", un spectacol caritabil care a avut drept scop strangerea de fonduri pentru persoanele fara adapost din Londra, informeaza Mediafax, citand swissinfo.ch. Gazda evenimentului a fost celebrul actor Roger Moore.

Potrivit unui interviu acordat swissinfo.ch, Teo Gheorghiu a declarat ca, in ciuda talentului sau, meseria sa necesita multa munca. "Talentul te ajuta, insa trebuie sa poti intelege muzica. Cred ca asta e foarte important, deoarece nu e suficient doar sa reproduci ce e scris pe portativ. Trebuie sa intelegi intreaga structura a compozitiei", a spus acesta.

Nascut la Zürich, din parinti romano-canadieni, Gheorghiu a castigat concursul San Marino International Piano in 2004 si Purcell School Senior Concerto Competition, in 2007. Din 2001, el a studiat la Purcell School, in apropierea Londrei, o scoala de muzica.

In ciuda faptului ca locuieste in Londra, iar Elvetia reprezinta casa sa, Gheorghiu nu s-a detasat de Romania. "Nu ma simt britanic, nu ma simt elvetian. Poate putin roman, deoarece am sange roman, chiar daca n-am fost niciodata in Romania. Canadian? Am un pasaport canadian, dar n-am fost decat o data acolo", a spus tanarul pianist.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.