Seful Sectiei Urmarire Penala si Criminalistica din Caras-Severin, comportament de „gainar“. Viorel Vasile a fost retinut pentru 29 de zile, magistratul fiind acuzat ca a luat banii pentru a scoate nevinovat un sofer cercetat penal.

Procurorul Viorel Vasile, seful Sectiei Urmarire Penala si Criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Caras-Severin, a fost arestat pentru luare de mita, ieri-dimineata, de Curtea de Apel Timisoara. Magistratul a fost retinut, luni, de procurorii Anticoruptie chiar in biroul sau de la sediul parchetului din Resita.

Cazul a fost instrumentat de anchetatori din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie din Bucuresti, care l-au retinut imediat dupa ce a primit mita de la un sofer din Resita.

„Inculpatul a fost prins in flagrant delict, in biroul sau, in timp ce primea de la denuntator suma de 800 de lei”, a precizat judecatorul Cristian Pup, purtatorul de cuvant al Curtii de Apel Timisoara.

„Este o inscenare”

Denuntatorul procurorului este cercetat penal pentru o infractiune la regimul rutier, fiind cercetat deoarece a fost prins de Politie la volanul unei masini neinmatriculate si cu numere false.

Anchetatorii sustin ca, in schimbul banilor, Viorel Vasile urma sa-l scoata de sub urmarire penala pe sofer si sa-i aplice o simpla amenda administrativa de o mie de lei.

In plus, denuntatorul si-ar fi primit inapoi si carnetul de conducere. Potrivit Mediafax, procurorul-sef ar fi pretins initial, duminica, suma de 1.500 de lei. De asemenea, se pare ca tot luni, Viorel Vasile ar mai fi primit foloase necuvenite si de la o alta persoana pentru a solutiona favorabil un dosar in care acesta era cercetat pentru infractiuni la regimul circulatiei rutiere.

Pe tot timpul audierilor, procurorul nu a ridicat privirea din pamant. La final, inainte de a fi arestat, a negat acuzatiile care i se aduc. „Este o inscenare, insa nu vreau sa spun mai mult”, a declarat procurorul in fata instantei.

Judecatorul timisorean Gheorghe Bugarsky a decis insa ca magistratul sa-si petreaca urmatoarele 29 de zile dupa gratii. „Instanta hotaraste arestarea pentru luare de mita”, a spus judecatorul.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.