Prezent la proces, primarul Constantei s-a lansat din nou in acuzatii politice, facand referire la campania electorala. "Eu sunt linistit ca dosarul a ajuns in instanta si am incredere in judecatori. La dosar nu exista probe, sunt numai fabulatii. De aceea a stat la DNA patru ani", a afirmat Radu Mazare, care a acuzat din nou ca dosarul DNA ar fi fost facut la comanda sefului statului.

Curtea de Apel Bucuresti a fixat pentru 25 noiembrie primul termen de judecata in dosarul in care Radu Mazare, Nicusor Constantinescu si Cristian Borcea, presedinte executiv al Dinamo, au fost trimisi in judecata alaturi de alte 34 de persoane in legatura cu restituirea si atribuirea unor terenuri.

Dosarul a fost trimis spre judecare Curtii de Apel Bucuresti, deoarece printre cei 37 de inculpati se afla si cativa notari publici din Bucuresti.

"Clientul meu a fost cercetat in acest dosar. Ma asteptam sa fie trimis in judecata", a declarat Cristian Sarbu, avocatul lui Cristian Borcea. De asemenea, Emil Dragos Savulescu, actionar la Dinamo, a fost trimis in judecata in acest dosar.

"Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie au dispus trimiterea in judecata a 37 de inculpati in legatura cu restituirea si atribuirea nelegala a unor intinse suprafete de teren intravilan din municipiul Constanta, Mamaia, plaja si faleza, fapte prin care a fost cauzat un prejudiciu in valoare de aproximativ 114 milioane euro (dintre care 77,77 milioane euro reprezinta prejudiciu in dauna statului si 36,16 milioane euro prejudiciu in dauna municipiului Constanta)", se arata intr-un comunicat DNA.

Astfel, au fost trimisi in judecata membrii comisiei de aplicare a Legii 10/2001 din cadrul primariei Constanta: Radu Stefan Mazare - primarul municipiului Constanta, Nicusor Constantinescu - fost consilier municipal, Constantin Racu - fost director al Directiei Administratie Publica, Daniela Ramona Dospinescu - directorul Directiei Patrimoniu, Ion Marica - directorul Directiei Tehnic Investitii, Dan Miron - fost consilier municipal si consilierii juridici Cristian Talpau, Nora Alina Chirca si Bogdan Ghitulescu. In sarcina acestora s-au retinut infractiunile de abuz in serviciu contra intereselor publice, cu obtinerea de avantaje patrimoniale, cu consecinte deosebit de grave, in forma continuata; fals intelectual, in forma continuata; asociere pentru savarsirea de infractiuni.