Peste 40 de salvamontisti din Busteni si Sinaia, jandarmi montani si angajati ai Centrului Montan Sinaia au plecat astazi, pentru a patra zi consecutiv, in cautarea celor doi turisti disparuti pe Valea Caraiman din Bucegi, dupa ce luni operatiunile au fost din nou sistate la caderea intunericului.

Seful Echipei Salvamont Busteni, Gheorghe Haiduc, a declarat, marti, ca peste 40 de salvatori montani i-au cautat luni pe cei doi, ajutati fiind de caini special dresati pentru cautare si de sonde de avalanse care sa ii ajute sa prevada astfel de fenomene. Cu toate acestea, in ultimele doua zile acestia au fost surprinsi de mai multe astfel de caderi de zapada.

"Este o zona periculoasa. E foarte greu pentru sunt puse si alte vieti in pericol. Ne-am intors in aseara (luni, n.r.), pentru ca s-a lasat intunericul, insa, astazi, la prima ora, am reluat cautarile in acelasi efectiv marit de ieri", a precizat pentru NewsIn Gheorghe Haiduc.

Politistii prahoveni au dezvaluit luni ca turistii disparuti sambata, in Muntii Bucegi, se numesc Ana Maria Coman si Andrei Jura, sunt din Bucuresti si au 24 de ani. Cei doi sunt colegi de facultate. Acestia intentionau sa urce pe Jepii Mici pana la cabana Babele, unde urmau sa innopteze si sa se intoarca duminica. Desi au fost avertizati ca traseele montane din zona Jepii Mici sunt inchise din caza vremii nefavorabile, cei doi au ignorat avertismentele si s-au incumetat pe creasta.

Sambata seara, ei au alertat Serviciul Salvamont pentru ca ramasesera blocati din cauza viscolului si nu mai puteau inainta. De atunci, salvamontistii ii cauta pe cei doi, intrerupand de mai multe ori cautarile din cauza vremii nefavorabile sau a avalanselor. Ei spun ca sansele ca cei doi turisti sa fie gasiti in viata sunt minime, in conditiile in care temperaturile maxime nu au depasit, in ultimele zile, pe Valea Caraiman, -14, -16 grade Celsius.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.