Pasionata de astronomie, Miruna Oprescu se gandeste deja la NASA

Festivitatea de premiere a celor 111 elevi care au obtinut 127 de premii la olimpiadele internationale a fost lipsita de stralucirea anilor trecuti, multi dintre medaliati fiind absenti. Nemultumirile profesorilor care ii pregatesc pe olimpici fata de de premiile in bani oferite de Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului nu si-au gasit nici un ecou, ministrul Anton Anton fiind chiar impotriva recompensarii unei astfel de activitati, inclusiv a elevilor olimpici.

In opinia sa, performanta ar trebui sa fie aproape un act de sportivitate si mandrie, fara nici un fel de astepari financiare din partea elevilor sau profesorilor. Cel mult, sa existe doar o diferentiere salariala, adica sume mai mari pentru profesorii de calitate si mai mici pentru cei "care isi bat joc de scoala", deci sa nu mai fie "salarizare in sistem socialist si uniformizat, ca acum".

Olimpic international pentru al treilea an consecutiv, Marius Tiba, elev in clasa a X-a la Liceul International de Informatica din Bucuresti, a carui pasiune pentru matematica pare sa fie genetica - ambii parinti sunt cercetatori in matematica -, este deja hotarat sa plece in SUA dupa terminarea liceului. "Vreau sa ajung la o universitate prestigioasa, poate Princeton sau Harvard, si sa fac cercetare in matematica. Vreau sa descopar ceva, de fapt impreuna cu o echipa de cercetare pe care o sa mi-o formez. Sa nu radeti de mine! Vreau sa descopar nemurirea!", ne-a declarat Marius, care in acest an a obtinut medalia de aur la Olimpiada Internationala Pluridisciplinara Yakutia.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.