Cartea "Proiecte de trecut" a Anei Blandiana, tradusa in spaniola la Editura Periferica, va fi lansata joi, la Madrid, in prezenta autoarei, informeaza Institutul Cultural Roman Madrid, potrivit NewsIn.

"Proiecte de trecut", publicata in 1982, face parte dintr-o opera mai ampla, ce cuprinde poezie, eseuri si o scurta productie narativa.

Singura carte a Anei Blandiana publicata pana acum in Spania este o antologie de poezie realizata de Cosmopetica, in 2007, cu titlul "Recolta de ingeri" (Cosecha de ángeles).

Cartea va fi lansata la Fundacion Ambino Cultural, unde vor mai fi prezenti reprezentanti ai corpului diplomatic si ai editurii, scriitori si profesori de literatura spanioli.

Cu ocazia vizitei sale in Spania, scriitoarea va sustine si o conferinta despre viata si opera sa, miercuri, la Universitatea Complutense din Madrid.

Ana Blandiana este pseudonimul Otiliei Valeria Coman, nascuta pe 25 martie 1942 la Timisoara. Scriitoarea este licentiata a Facultatii de filologie a Universitatii din Cluj, presedinta a Fundatiei Academia Civica, Director Fondator al Memorialului Victimelor Comunusmului si al Rezistentei, presedinte de onoare a PEN Clubului Roman, membra a Academiei de Poezie Stephane Mallarme, a Academiei Europene de Poezie si a Academiei Mondiale de Poezie. Opera sa a fost tradusa in 24 de limbi.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.