"Si noi, furnizorii, trebuie sa ne repliem programului Dacia, fapt pentru care, in aceeasi masura, oprim si noi activitatea si nu numai atat. Am luat masuri de concediere colectiva, dat fiind si fenomenul exportului, care a scazut cu circa 50%. Vor fi concediati incepand de miine 800 de muncitori din 3.600", a declarat pentru NewsIn directorul general al SC Subansamble Auto.

Potrivit omului de afaceri, cei 800 de salariati vor fi trimisi in somaj timp de trei luni si vor primi 75% din salariu, dupa care vor intra in somajul platit de stat.

Gheorghe Badea a mai adaugat faptul ca s-a ajuns la o asemenea situatie din cauza legilor proaste din domeniul auto, referindu-se la legea inmatriculari.

"Daca nu se dadeau atatea legi proaste, probabil ca la ora actuala aveau de lucru toti constructorii de automobile. S-au adus toate harburile si mai omoram si oameni pe strazi. Daca nu se vor lua masuri cu fiarele vechi si sa le tripleze taxele, anul 2009 va fi cu siguranta si mai dur", a mai spus Gheorghe Badea, directorul general al SC Subansamble Auto.

Referitor la cei 800 de salariati care de joi nu vor mai avea loc de munca, disponibilizarile s-au facut pe criterii de performanta si mai putin de vechime. Este foarte posibil ca in cazul in care situatia comenzilor nu se redreseaza, o parte dintre ceilalti salariati sa fie trimisi in concediu fara plata.