Arheologii Muzeului Judetean de Istorie si Arta Zalau au descoperit un sit cu vestigii din sapte perioade istorice distincte in urma sapaturilor efectuate pentru descarcarea de sarcina a terenului de pe traseul viitoarei sosele de centura.
Situl la care se lucreaza in prezent este situat pe raza localitatii Aghires si are o lungime de 300 de metri si o latime care variaza intre 16 si 20 de metri, a declarat Sanda Bacuet, unul dintre specialistii care cerceteaza zona. "Vorbim despre un sit foarte bogat, cu 100 de complexe. De altfel, este pentru prima data cand descoperim intr-un singur sit vestigii din atatea epoci diferite", a explicat arheologul zalauan, precizand ca obiectele identificate in urma sapaturilor dateaza din epoca bronzului timpuriu, preceltica, celtica, romana si din trei perioade ale evului mediu timpuriu (secolele VII-VIII, X si XIII).


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.