Federatia Sanitas si Ministerul Sanatatii au semnat, vineri, la sediul ministerului, acordul privind cresterea salariilor in sistemul sanitar cu pana la 25%, in 2009, potrivit unui act normativ care va definitivat pana la 15 decembrie.

Lefurile din Sanatate vor creste diferentiat, astfel incat de cele mai importante majorari sa beneficieze angajatii cu salarii mici. Majorarea cu pana la 25% se aplica la salariul de baza. Potrivit acordului, in afara de aceasta crestere, vor fi majorate, tot din ianuarie 2009, si sporurile de preventie, de la 11 la 15%, iar angajatii din sistem vor primi trei prime anuale de stabilitate, in loc de doua. Prima de stabilitate este echivalenta unui salariu de baza.

"Este o solutie de compromis, dupa ce noi am cerut majorari de minimum 50%, insa nu este de neglijat ceea ce am obtinut, in special pentru angajatii cu salarii mici. Desi este vorba doar despre un acord, el va sta la baza actului normativ ce va fi emis de guvern pe 15 decembrie, sub forma unei ordonante", a spus liderul Sanitas, Marius Petcu.

Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, a precizat ca, in perioada urmatoare, nu sunt excluse restructurarile in sistemul sanitar, in contextul interesului pentru cresterea calitatii actului medical. "Nu va fi vorba despre a da oameni afara, ci de a vedea unde exista o suprapopulare cu personal, iar diferenta sa fie absorbita de unitatile sanitare unde este nevoie", a explicat liderul Sanitas.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.