Seful statului a raspuns pozitiv apelului lansat de vicepresedintele Aliantei Civice, Sorin Iliesiu, si de politologul Vladimir Tismaneanu.

Presedintele Traian Basescu a demarat procedurile pentru acordarea Ordinului National "Steaua Romaniei", cea mai inalta distinctie a statului roman, luptatorului anticomunist Vasile Paraschiv. Informatia a fost confirmata pentru agentia NewsIn de purtatorul de cuvant al presedintelui, Valeriu Turcan.

Seful statului a raspuns favorabil apelului unor reprezentanti ai societatii civile. Vicepresedintele Aliantei Civice, Sorin Iliesiu, sustinut si de Vladimir Tismaneanu, presedintele Comisiei Prezidentiale Consultative pentru Analiza Dictaturii Comuniste din Romania, a solicitat presedintelui ca disidentul Vasile Paraschiv sa primeasca Ordinul "Steaua Romaniei". "Vasile Paraschiv nu a primit niciodata nici o distinctie din partea unei institutii si asta chiar daca este cel mai curajos luptator anticomunist roman.

Am trimis propunerea noastra Presedintei Romaniei, cu speranta ca va fi aprobata", a declarat miercuri Sorin Iliesiu.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.