Edilul-sef al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat astazi ca functionarii municipalitatii sunt expusi la mita, dupa ce un inspector din primarie a primit mandat de arestare, iar un altul este cercetat, de asemenea, de procurorii anticoruptie, relateaza NewsIn

Inspectorul Doru Gadea, din cadrul Primariei Capitalei, a primit mandat de arestare pentru 25 de zile, de la Tribunalul Bucuresti, el fiind cercetat alaturi de alt inspector, Gheorghe Dicu, pentru mita, de catre procurorii anticoruptie.

Procurorii anticoruptie au cerut instantei Tribunalului Bucuresti sa emita mandat de arestare pentru luare de mita doar pentru Doru Gadea, retinut de DNA.

Tot in acest caz este cercetat si Gheorghe Dicu, angajat de asemenea al Directiei de inspectie din primaria Capitalei, spun surse judiciare.

Surse din administratia bucuresteana sustin ca si alti functionari urmeaza sa fie vizati de cercetari ale procurorilor.

Potrivit acestor surse, presiunea asupra functionarilor municipalitatii si, implicit, tentatia de a lua mita sunt mult mai mari si din cauza faptului ca stabilirea dreptului de proprietate asupra terenurilor a trecut de la sectoare la Capitala.

Din luna septembrie, in locul comisiilor de sector pentru stabilirea dreptului de proprietate functioneaza o comisie unica, al carei presedinte este primarul general Sorin Oprescu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.