Grupul este format din cetateni romani si ucrainieni. De asemenea, au fost retinuti sase barbati din Pakistan, cu varste cuprinse intre 19 si 32 de ani, care au ajuns ilegal in Romania.

"La nivelul Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera Maramures au fost obtinute date inca din luna august cu privire la constituirea unui grup infractional organizat, axat pe trafic cu migranti, grup din care fac parte atat cetateni romani, cat si ucraineni. Politistii de frontiera maramureseni, sub coordonarea DIICOT – Biroul Teritorial Maramures impreuna cu lucratori din cadrul IGPF si SRI Maramures au organizat o actiune de prindere in flagrant a patru membri din cadrul gruparii. Totodata au fost retinuti, la intrarea in localitatea Budesti, si 6 cetateni din Pakistan, barbati cu varste cuprinse intre 19 si 32 de ani", a declarat purtatorul de cuvant al Politiei de Frontiera Maramures, Iulia Utan.

Politistii de frontiera maramureseni si reprezentantii DIICOT continua cercetarile pentru a identifica toate persoanele implicate in gruparea infractionala si stabilirea itinerariilor de deplasare a imigrantilor