Intr-un comunicat de presa, FSLI anunta ca a indeplinit procedura administrativa necesara anularii in instanta, a ordonantei data de guvern luni. Astfel, in termen de 30 de zile, ordonanta ar putea fi anulata de Curtea de Apel Bucuresti - Sectia Contencios Administrativ si Fiscal.

Concomitent, FSLI s-a adresat Avocatului Poporului, solicitandu-i sa sesizeze Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR) cu privire la neconstitutionalitatea ordonantei de luni a guvernului.

Si Federatia "Spiru Haret" a facut, miercuri dimineata, acelasi demers la Avocatul Poporului.

Citeste si:

Pe de alta parte, dar in acelasi context al incertitudinilor privind majorarea salariilor profesorilor, CCR se va pronunta astazi in privinta unei alte sesizari a Avocatului Poporului, pe tema ordonantei de guvern din 31 octombrie, prin care se amana pana in aprilie 2009 aplicarea legii de majorare cu 50%. Concret, judecatorii iau in discutie doua din cele trei articole ale acestei ordonante, si anume cele care nu au fost abrogate de actul normativ emis luni.

Premierul Calin Popescu Tariceanu a anuntat, luni, ca salariile cadrelor didactice vor creste diferentiat, cu pana la 28%, in doua trepte, la 1 martie si, respectiv, 1 septembrie 2009, potrivit unei ordonante de urgenta adoptate, luni, de Executiv.

In medie, aceasta majorare diferentiata presupune cresterea fondului total de salarii cu 10%. Profesorii universitari nu vor primi niciun ban in plus, deoarece ordonanta are rolul de a mari cu precadere salariile mici de invatamant, potrivit premierului.