Martorul denuntator Ioan Carpean a declarat, in fata judecatorilor, ca isi mentine partial declaratia data la parchet."Nu i-am promis lui Soare ca o sa ii fac lucrari la un pret mai mic, pentru ca el sa-mi angajeze fiul la SRI, iar el mi-a platit integral contravaloarea lucrarilor facute la casa lui", a afirmat martor.

Martorul a mai spus, in timpul audierilor la instanta suprema, ca Ovidiu Soare i-a platit 157 milioane de lei pentru constructia efectuata si nu i-a retinut niciun ban, in suma totala fiind inclusi si banii ce reprezentau cheltuielile de transport pentru oameni si materiale. "Nu m-am plans nici procurorului si nimanui altcuiva ca as fi fost pacalit cu o diferenta de 50 de milioane", a adaugat Carpean.

Tot la termenul de marti al procesului, Carpean a precizat ca in evidenta lui contabila nu apar niciun fel de datorii din partea lui Ovidiu Soare "pentru ca nu au existat".

In urma declaratiilor date la Inalta Curte, reprezentantul Ministerului Public a spus ca se va sesiza din oficiu pentru inceperea urmaririi penale, avand in vedere ca martorul a depus marturie mincinoasa. Procurorul a adaugat ca se va vedea in urma cercetarilor care dintre declaratiile date de martori e falsa, cea de la parchet sau cea de la Inalta Curte.

Avocatul lui Soare, Gheorghe Dragomir, a spus instantei ca reprezentantul Ministerului Public face presiuni asupra martorului si a cerut ca, de acum inainte, Parchetul, daca vrea sa se sesizeze in legatura cu marturia mincinoasa, sa o faca la sfarsitul audierilor, pentru a nu influenta martorul. Magistratii Curtii Supreme au admis cererea avocatului.

Pentru termenul viitor, care va fi pe 13 ianuarie, vor fi citati martorul denuntator Ioan Tapu si martorul Adrian Tudor.

Un alt denuntator din dosarul fostilor ofiteri SRI, Ovidiu Soare si Gheorghe Dumitrache, le-a spus, pe 17 octombrie, judecatorilor ca declaratiile date procurorilor DNA ar fi fost influentate de acestia, el sustinand acum ca ajutorul pe care l-a primit de la Soare nu ar fi implicat obligatii fata de acesta.

Denuntatorul le-a declarat judecatorilor Inaltei Curti de Casatie si Justitie ca doreste sa isi schimbe declaratiile date initial la DNA, sustinand ca ar fi fost emotionat in acel moment, iar procurorii i-ar fi dictat ce sa scrie si l-ar fi obligat sa semneze declaratia.

Colonel (r) Gheorghe Dumitrache, fost sef Sector „A” din cadrul Sectiei de Informatii Prahova din cadrul SRI, a fost trimis in judecata pe 10 mai 2007, pentru savarsirea infractiunilor de trafic de influenta, dare de mita, incercarea de a determina marturia mincinoasa si asociere pentru savarsirea de infractiuni. Alaturi de el au mai fost trimisi in judecata seful sau, general (r) SRI Ovidiu Soare, si fostul consilier al presedintelui Ion Iliescu, Emil Cico Dumitrescu.

Potrivit procurorilor, Gheorghe Dumitrache i-ar fi oferit 15 milioane de lei vechi unui martor denuntator ca sa nu formuleze autodenuntul, iar Ovidiu Soare ar fi falsificat un proces-verbal de predare-primire a unui autoturism (marca Volkswagen Golf 4 facut pe comanda speciala in Germania) de la firma Midocar, pe care in realitate il primise „cadou”, fara intocmirea de documente legale si fara sa plateasca, prin decizia lui Alexandru Tudor Georgescu, administratorul societatii, de asemenea trimis in judecata in acest dosar.