Circa 150 de cadre didactice afiliate federatiilor Spiru Haret, Educatiei Nationale si FSLI picheteaza la aceasta ora Parlamentul pentru a cere abrogarea ordonantei de urgenta a guvernului de anulare a legii cu privire la majorarea salariilor profesorilor

Protestul a inceput la ora 11 si va dura pana in jurul orei 14, iar in acest timp, profesorii au scandat si au fluierat, iar o parte dintre ei au amenintat ca isi vor da demisia de onoare daca salariile nu vor creste cu 50% incepand cu 1 noiembrie, asa cum prevede legea adoptata de Parlament, relateaza NewsIn.

Presedintele Federatiei Spiru Haret, Gheorghe Izvoranu, a declarat pentru NewsIn, ca profesorii nu vor mai accepta negocieri in ce priveste majorarea salariilor si spera ca, marti, Curtea Constitutionala sa anuleze ordonanta guvernului si, astfel, salariile cadrelor didactice sa creasca cu 50% incepand cu aceasta luna.

Parlamentul se reuneste, luni, in sedinta comuna incepand cu ora 14:00 pentru a dezbate motiunea de cenzura depusa de PD-L si intitulata "Educatia ramane, Guvernul pleaca", prin care liberal-democratii vor sa dea jos Guernul pentru blocarea legii de majorare a salariilor profesorilor.

Desi unii parlamentari ai PSD au semnat aceasta motiune, liderii PSD au stabilit in sedinta Biroului Permanent National sa nu participe la votul asupra motiunii de cenzura depuse de PD-L la Parlament.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.