Migdal l-a sunat pe 28 septembrie, intr-o duminica, pe Mialca si i-a transmis: “Vezi ca marti vor sa ne umfle astia de la «doi si-un sfert» (Serviciul de Informatii si Protectie Interna din cadrul Ministerului de Interne - n.r.)”. “A, ti-a zis ala... nebunu’ ala al tau…”.

Dupa cateva minute de discutii, cei doi decid sa astepte sa fie ridicati de anchetatori. In data de 30 septembrie, marti, Migdal a fost retinut de procurorii DIICOT pentru trafic de droguri, iar doua zile mai tarziu era saltat si Mialca.

“Mi-am bagat coada… l-a pus liber”

Procurorii DNA au relevat faptul ca cei doi interlopi erau cunoscuti in penitenciarele din jurul Capitalei ca ar avea influenta asupra magistratilor.

“In perioada iunie-octombrie 2008, Sandu Mialca era contactat telefonic, zilnic, de cel putin zece detinuti aflati in penitenciarele Jilava si Rahova sau de rude ale acestora care solicitau in mod direct sprijinul pentru a interveni pe langa magistrati ai Curtii de Apel si Tribunalul Bucuresti pentru a fi pusi in libertate sau pentru a li se reduce pedepsele, negociind sumele pretinse, stabilind intalniri pentru a justifica influenta pe langa magistrati”, se arata in rechizitoriul prin care au fost trimisi in judecata cei doi. In schimbul influentei, ei cereau sume intre 10.000 si 30.000 de euro.