Purtatorul de cuvant al IPJ Constanta, inspectorul Radu Croitoru, a declarat, vineri, ca politistii de la Brigada de Combatere a Criminalitatii Organizate au organizat acum trei zile o actiune, in urma unei sesizari a lucratorilor de la Penitenciarul de Maxima Siguranta Poarta Alba, potrivit caruia se intentioneaza introducerea unor droguri in penitenciar.

Ofiterii antidrog au prins-o in flagrant pe Gheorghita Mariana Sbanghiu, de 27 de ani, din Bucuresti, in timp ce preda un pachet pentru concubinul ei, Daniel Priboi, 27 de ani, incarcerat in Penitenciarului de Maxima Siguranta Poarta Alba. Barbatul se afla la inchisoare pentru a executa o pedeapsa de patru ani de inchisoare pentru savarsirea infractiunii de furt calificat.

In pachetul destinat detinutului, ofiterii antidrog au descoperit ascunse intr-o bucata de branza feta patru bile de heroina cu o greutate de peste doua grame. Politistii au intocmit dosar penal pentru savarsirea infractiunii de trafic de droguri de mare risc in forma agravanta, iar cercetarile sunt continuate de procurorii Serviciului Teritorial Constanta al DIICOT.