Aradeanul Victor Faur, judecat pentru patrunderea ilegala in sistemele informatice ale unor institutii guvernamentale americane, a fost condamnat astazi, in prima instanta, la un an si patru luni de inchisoare cu suspendare si plata unor despagubiri in valoarea de aproximativ 240.000 dolari, informeaza NewsIn.

Instanta a admis trei din cele patru acuzatii care i-au fost aduse lui Faur si i-a aplicat pedeapsa cea mai mare, de un an si patru luni cu suspendare, pentru interceptare fara drept a transmisiilor de date informatice, pentru modificare, stergere si deteriorare de informatii si pentru perturbarea fara drept, in forma continuata, a unor sisteme informatice. De asemenea, instanta a admis, o parte din pretentiile financiare ale NASA, US Navy (Marina Americana) si US Department of Energy (Departamentul American al Energiei), constituite parte civila in proces.

Instanta a stabilit ca Victor Faur va trebui sa plateasca despagubiri de 214.200 de dolari catre NASA, 16.032 de dolari catre Departamentul Energiei si 8.856 de dolari catre Departamentul Naval. Totodata, Victor Faur este obligat sa plateasca cheltuieli de judecata in valoare de 2.750 de lei.

Unul dintre avocatii lui Victor Faur a spus, joi, ca va ataca cu apel sentinta pronuntata, avand pentru acest lucru un termen de zece zile.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.