Liderii sindicali din CFR vor anunta in jurul orei 18:00 daca mai intra vineri in greva, dupa ce ministrul Transporturilor, Ludovic Orban, le-a promis ca va emite o ordonanta de urgenta prin care sa fie alocati bani in plus pentru investitii in infrastructura feroviara.

"Le vom cere sa sindicalistilor din teritoriu sa renunte la greva si vom face un anunt in acest sens in jurul orei 18:00. Greva va fi amanata cel putin pana saptamana viitoare, cand asteptam ca in prima sedinta de guvern sa fie aprobata OU prin care sa fie reglementat un tratament egal al infrastructurii feroviare cu cea rutiera", a spus, joi, presedintele Federatiei Nationale Feroviare Miscare Comercial, Gheorghe Popa.

El a adaugat, insa, ca nu se mai asteapta ca banii pentru investitii sa fie alocati in acest an.

Directorul general al CFR Infrastructura, Constantin Manea, a declarat ca anul acesta au fost acordati pentru investitii doar 80 milioane euro din necesarul de 500-600 milioane euro.

"Am solicitat o finantare care sa acopere lucrarile de investitii si functionarea companiilor CFR. Noi in fiecare an cerem de la bugetul de stat cel putin 500 milioane euro, care sa acopere lucrarile urgente de reparatii si lucrarile de mentenanta a cailor ferate, insa in acest an am primit doar 80 milioane euro", a precizat Manea.

La randul sau, directorul general al CFR Calatori, Alexandru Noaptes a anuntat ca le-a cerut sindicalistilor ca, in cazul in care se hotarasc sa faca greva, sa limiteze incetarea circulatiei trenurilor la cel mult 2 ore, estimand ca, in acest caz, circulatia se va desfasura normal dupa ora 10:00. In schimb, daca circulatia trenurilor va fi oprita intre 7:00 si 13:00, Noaptes a declarat ca circulatia va fi afectata cel putin pana la miezul noptii.

El a adaugat ca, daca trenurile nu vor circula vineri dimineata, calatorii isi pot recupera banii pe bilete.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.