Referitor la comentariul aparut in ziarul israelian sub semnatura lui Cellu Rozenberg fata de exprimarea lui Basescu, Romania fiind prezentata ca o tara antisemita, presedintele Forumului B’nai B’rith Romania, Jose Iacobescu, si presedintele Retelei de Afaceri Externe a B’nai B’rith Europa in Romania, conf. univ. dr. Nasty Marian Vladoiu, au facut cateva precizari
In primul rand, Romania a fost printre primele tari care au recunoscut statul Israel si are relatii diplomatice neintrerupte cu Israelul de peste 60 de ani. Marturiile de la Yad Vashem vorbesc si de Drepti ai popoarelor din Romania, printre care si Regina mama Elena. Exista antisemitism in Romania, asa cum exista in toata Europa, dar antisemitismul este apanajul unor antisemiti, si nu al poporului roman. Sarbatorile evreiesti se desfasoara in deplina siguranta in sinagogile din Bucuresti si din tara, iar la ele participa si reprezentantii societatii civile romanesti, guvernamentali si ai diferitelor culte. In Romania sunt circa 5.000 de societati israeliene si mii de oameni de afaceri israelieni, care isi desfasoara activitatea cu rezultate bune, contribuind la consolidarea economiei romanesti si la dezvoltarea relatiilor economice si de prietenie dintre Romania si Israel.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.