Presedintele Traian Basescu i-a decorat, cu ocazia implinirii a 80 de ani de la primul semnal radiofonic in Romania, pe presedintele SRR, Maria Toghina, dar si pe alti 15 fosti si actuali jurnalisti ai acestui post, ocazie cu care a spus ca postul public de radio este un BBC national.

Seful statului i-a felicitat la Palatul Cotroceni, pe fostii si actualii jurnalisti ai Societatii Romane de Radiodifuziune cu ocazia implinirii a 80 de ani de la prima emisie, informeaza NewsIn.

Basescu a comparat postul public de radio, din punct de vedere al profesionalismului si echidistantei, cu postul britanic BBC. De altfel, presedintele a mentionat ca nu vrea sa jigneasca pe nimeni, dar ca i-ar placea ca si postul public de televiziune sa atinga standardul de echidistanta al radioului public.

Presedintele a facut o prezentare a postului public de radio pe parcursul celor 80 de ani de activitate, remarcand ca SRR a fost alaturi de romani de-a lungul timpului in toate momentele importante, inregistrand istorie pe banda magnetica.

Seful statului a acordat la Palatul Cotroceni, Ordinul National "Serviciul Credincios" in grad de cavaler presedintelui Societatii Romane de Radiodifuziune, Maria Toghina, realizatorului emisiunii "sfertul Academic", Paul Grigoriu si realizatorului Octavian Vintila.

Basescu s-a dovedit a fi foarte apropiat de postul public de radio. Seful statului a plans vinerea trecuta la Radio Romania Actualitati evocand momentul in care la acest post s-a auzit pentru prima oara: “Va ordon treceti Prutul!”.

Alti treisprezece fosti si actuali realizatori ai Societatii Romane de Readiodifuziune au primit, la randul lor, Ordinul National "Pentru Merit" in grad de cavaler (Titus Andrei, Ilie Dobre, Marilena Dumitrescu, Gheorghe Enache, Catalin Gombos, Adrian Valentin Soare Mihai), Ordinul "Meritul Cultural" in grad de cavaler, categoria "Muzica"( Ruxandra Arzoiu, Grigore Constantinescu, Irina Hasnas, Despina Viorica Petecel) si Ordinul "Meritul Cultural" in grad de cavaler, categoria "Promovarea Culturii"(Roza-Claire Jeanne Lutic, Ioana Masariu, Carmen Velcu).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.