Copiii ingrijiti de bunici cand parintii muncesc prezinta cu 50% mai putine riscuri de a suferi accidente decat cei aflati in ingrijire institutionala, in ingrijirea mamelor sau a altor rude, potrivit unui studiu al cercetatorilor americani de la Scoala de Sanatate Publica Johns Hopkins, relateaza NewsIn

Studiul cercetatorilor americani este unul dintre primele care examineaza relatia dintre ingrijirea acordata copiilor si numarul accidentelor pe care acestia le sufera.

Cercetatorii au examinat sursa ingrijirii, legaturile dintre structura familiei si posibile accidente, analizand datele din sistemul national de sanatate a pedte 5.500 de nou nascuti din 15 orase americane.

Potrivit studiului, sansele ca un copil sa fie ranit sunt semnificativ mai mari in cazul copiilor cu parinti necasatoriti sau cu parinti care nu locuiesc impreuna. Cercetarea a demonstrat ca, in familiile in care parintii aleg sa isi lase copiii in grija bunicilor, se produc mai putine accidente ale micutilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.