Omul de afaceri Dinu Patriciu l-a atacat joi, in cadrul unei conferinte cu studentii, pe presedintele Institutului Cultural Roman (ICR), Horia-Roman Patapievici

Declaratiile vin in contextul conflictului dintre ICR si Guvern, care a taiat 40% din bugetul propus de Institut.

Prezent joi in Rectoratul Politehnicii din Bucuresti la conferinta "Creativitatea in afaceri", Dinu Patriciu a tinut un discurs si a raspuns la intrebarile studentilor. Printre povesti despre afacerile cu petrol si sfaturi de cariera, Patriciu l-a atacat pe H.-R. Patapievici: "E psihopat, nu are nici un dram de minte!" "Nu pot comenta o declaratie atat de grava", a declarat pentru "Romania libera" directorul ICR. "Nu am nici un conflict personal cu domnul Patriciu, pe care l-am intalnit doar de trei ori in viata. Ma mahnesc aceste afirmatii."

Conflictul dintre conducerea ICR si politicieni a avut mai multe episoade intens mediatizate. In luna iulie, ICR l-a numit ca director al Academiei de Vara de la Berlin pe istoricul Sorin Antohi, fost colaborator al Securitatii. In iunie, ICR a vernisat o expozitie de street-art romanesc la New York, in urma careia a fost acuzat de antisemitism din cauza unei zvastici pictate pe un ponei roz. Ca urmare, Senatul a cerut o ancheta care sa judece cat de bine au fost cheltuiti banii publici ai ICR-ului.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.