Seful Serviciului Judetean de Ambulanta Constanta (SAJ), dr. Vasile Popescu a declarat ca o familie din localitatea constanteana Rasova a sunat la 112 pentru a solicita un echipaj medical care sa acorde asistenta unui barbat care se inecase cu o bucata de carne si nu mai putea respira.

Vasile Popescu a precizat ca in momentul solicitarii toate ambulantele erau plecate la cazuri diferite, iar medicul coordonator a cautat o solutie de urgenta pentru a trimite o echipa medicala. El spune ca a fost indrumata o salvare de la substatia Medgidia si ca inainte ca aceasta sa ajunga, medicul coordonator a tinut permanent legatura cu familia, dand indicatii si interesandu-se de starea pacientului.

Potrivit reprezentantilor Serviciului de Ambulanta, in momentul cand echipajul medical a ajuns la domiciliul pacientului, soferul ambulantei a fost lovit in zona fetei, iar asistentul medical ar fi fost amenintat, intrucat pacientul nu a mai putut fi salvat.

Seful SAJ Constanta a mai spus ca si in urma cu cateva zile un alt echipaj de pe ambulanta a fost amenintat de fiul unei paciente care suferise un infarct si care a fost transportata la spital, fiind salvata.

Vasile Popescu intentioneaza ca, la inceputul saptamanii viitoare, sa se adreseze Autoritatii Judetene de Sanatate Publica Constanta in incercarea de a gasi o solutie pentru ca salariatii sa fie protejati in timpul serviciului. El sustine ca, din cauza inmultirii acestor agresiuni, tot mai multi angajati pleaca din Serviciului Judetean de Ambulanta Constanta.