Agentia Nationala de Integritate a declansat procedura de verificare a averii lui Dan Voiculescu, sub suspiciunea ca presedintele de onoare al Partidului Conservator nu a declarat mai multe bunuri si conturi bancare, potrivit unor surse din institutie, relateaza NewsIn

Dan Voiculescu candideaza pentru functia de senator la alegerile parlamentare din 30 noiembrie.

Biroul Electoral de Circumscriptie a Municipiului Bucuresti numarul 42 a acceptat, in 20 octombrie, candidatura lui Dan Voiculescu, propus de Alianta PSD+PC pentru functia de senator.

Asociatia Adevar si Dreptate a contestat la Tibunalul Bucuresti decizia Biroului Electoral Municipal de admitere a candidaturii lui Dan Voiculescu. Asociatia a sesizat si procurorii cu privire la falsul in acte publice de care s-ar face vinovat presedintele fondator al PC, solicitand anchetarea acestuia.

Pe numele lui Dan Voiculescu exista si doua dosare in cercetare la DNA.
Astfel, presedintele fondator al Partidului Conservator, Dan Voiculescu, este cercetat de procurorii anticoruptie in dosarul in care este anchetata privatizarea Institutului de Cercetari Alimentare, alaturi de alte 26 de persoane, a precizat Directia Nationala Anticoruptie (DNA) pe 26 septembrie.

Potrivit DNA, pana in acest moment, au fost puse sub invinuire 27 de persoane, acuzate de savarsirea infractiunilor de spalare de bani si de subevaluare a activelor in cadrul actiunii de privatizare a ICA. Conform unor surse judiciare, printre cei 27 se afla si Dan Voiculescu. La acest dosar, procurorii au dispus conexarea unei alte cauze penale care a fost pe rolul Parchetului General si care a fost declinata procurorilor DNA.

Dan Voiculescu mai este cercetat de DNA intr-un alt dosar, "Loteria II". In acesta cauza, DNA anunta, in aprilie 2007, ca a inceput urmarirea penala impotriva a sase persoane: Dan Voiculescu, Camelia Voiculescu, Mihai Lazar (presedinte CA Grivco SA), George Copos, Giulio Giusepe Roza (presedinte CA Ana Holding) si Adrian Cristea. "Din probele administrate pana in prezent a rezultat ca, in perioada 2000 - 2004, invinuitul Copos Gheorghe a spalat o parte a sumelor de bani obtinute ilicit din valorificarea catre Loteria Romana a unui numar de 38 de spatii comerciale, transferand banii prin conturile personale ale invinuitilor Voiculescu Camelia - Rodica si Voiculescu Dan, precum si ale societatii Grivco SA", preciza, la vremea respectiva, DNA.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.