Furnizorul de servicii medicale private Fresenius NephroCare Romania a deschis in Capitala cel mai mare centru privat de dializa din Europa, dupa o investie de 1,3 milioane euro, in amenajarea sediului si in echipamanete medicale.

Capacitatea maxima a noului centru este de 420 de pacieti, centrul fiind dotat cu 67 de masini de dializa Fresenius si cu echipamente de distributie a fluidelor de ultima generatie, prezente pentru prima data in Romania. 10 dintre cele 67 de aparate de dializa sunt masini de ultima generatie, lansate in mai 2008 la cel mai important congres de nefrologie european – ERA/EDTA, de la Stockholm.

Pacientii sunt ingrijiti de o echipa din care fac parte 12 medici, 64 de asistenti medicali si un psiholog.

Pentru capitala tarii era stringent un centru de mare capacitate, care sa opereze la standarde europene. In prezent, Bucurestiul absoarbe 15% din totalul pacientilor hemodializati din tara si 20% dintre cei tratati prin dializa peritoneala”, a declarat Alexandru Ciolan, Director General Fresenius Medical Care Romania.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.